copyright tony kristoffersen photography 2018

LITT OM STYLINGEN FØR FOTO

STYLING AV STUEN:
Rydd bort det meste av unødvendige pyntegjenstander, fjernkontroller, ladekabler, ta bort noe av private bilder, rydd bort unødvendige stoler, fotskamler, overflødige stålamper, bøker og blader under bordet tar seg ikke godt ut på bilder. Når alt dette er borte så vær og sikker på at det ikke er fingeravtrykk på vinduer, sorte og hvite overflater. Da kan dere begynne å pynte litt med blomster, litt fruktfater på bordene og finn frem noen fine kaffekopper, litt kjeks eller f.eks. sjokolade i en skål og sett dette sammen med kaffekoppene på salongbordet. Levende stearinlys, ja få det frem da dette blir flott på bilder.
Har dere stort flott spisebord? Ja dekk dette opp med kopper, middags tallerkener og glass. La det se ut som dere skal ha selskap, dette tar seg meget godt ut på bilder og pynt opp med en vinflaske sammen med dette på bordet. Kjøp og inn en fin bukett, gjerne hvite roser på bordet sammen med oppdekkingen. Bruk litt tid på dette, du vil ha igjen for denne jobben for gode bilder selger.

STYLINGEN AV KJØKKENET:
Her er det oftest mere arbeid å gjøre, alt av såpeflasker, oppvask børster og overflødig kjøkkenmaskiner på kjøkkenbenken bør fjernes, en ryddig kjøkkenbenk blir finest på bilder. Alt av saker over kjøkkenskap må fjernes, tepper på gulvene tas vekk. Vask kjøkkenbenken godt og ikke ha noe oppe i vasken. Vasken må være ren og nypusset. På kjøkkenbenken kan dere pynte med blomster, lag til et fat med oppskåren frukt, vannmelon, sitroner, røde epler, jordbær tar seg godt ut. Dere kan og kjøpe et fint brød og legge på brødfjølen, men skjær opp en skive først, litt pålegg slik som litt honning, agurk og syltetøy med lit farge gjør seg fint på benken. Bruk fantasien, la det se ut som dette er en plass kjøpere kan trives, dette kalles for livstilfoto. Fyll og opp en flaske med appelsin juice sammen med dette på kjøkkenbenken. Dette blir garantert bra ! Sett blomster på kjøkkenbordet hvis dere har det. Slik som i stuen, få frem levende lys her også.

STYLING AV SOVEROM:
Her kan jeg ikke få sagt det nok, men en skikkelig stylet seng med et flott sengeteppe er det viktigste. Legg dette over sengen og pynt opp med noen puter i fin stil, ikke bruk for harde farger her. Tepper på gulvet, ta det bort, rydd vekk alt av klær, sko og private saker. En flott veske og noen fine damesko kan settes frem foran garderobeskapet. Fin frem levende lys, noen fine hvite roser på nattbordet eller en kommode er nydelig. Mitt tips er å lage et serveringsbrett med et par kaffekopper, teposer, litt appelsin juice i en flaske, litt frukt og en fin bok sammen med dette rett på sengen eller på en liten stol ved siden av sengen. Dette skaper kos å hygge som selger bra på bilder. Dere kan og legge et fint pledd over sengen som skaper litt hygge. Her er det viktig å få frem det beste i deres bolig, bruk fantasien så går vi igjennom alt når jeg kommer til dere. Sammen så skaper vi fantastiske bilder, dette gjør det lettere til å få folk interessert i deres bolig å på visning.

STYLING AV BAD:
Her går det mye på det samme, rydd bort tannkoster, såpeflasker, hårbørster, hårfønere osv. Har dere baby i hus så ta bort bleier, stellebord osv. Flotte parfymeflasker kan godt stå fremme sammen med litt smykker som vi lager detalj foto av. Pynt med noen fine korte blomster i en fin vase, tenn stearinlys, finn frem noen flott håndklær og legg over klosett og badekar. Har dere et flott boblebad? Ja fyll det gjerne opp med vann og ta litt badeskum i så setter vi det på når vi tar bildene av badet, dette skaper stemning. Her fjernes og tepper på gulvet. Rene flater på glass og servant er viktig her også. Fjern alt av såpeflasker i dusjen og rundt badekar.

STYLING AV TERASSE:
Rydd bort gamle blomster potter, gamle askebeger, og stygge rustene hagemøbler. Sett nye blomster i nye potter. Sett puter i hagemøbler, pynt med litt vinglass, vinflaske, gjerne champagne flaske i vinkjøler, litt frukt i et fat gjør seg bra på bilder og vær kreativ her. Skap en flott stemning på uteplassen, har dere bålpanne? Ta den frem så lager vi en flott flamme i fotoredigering, vi setter og på en flott solnedgang for å skape hygge. Har dere noe hvite skinn så legg disse i stolene eller over rekkverket. Tenn stearin lys for å få frem stemningen, dette er viktig for å lage skikkelige livstilfoto, det er viktig å få vist at dette virkelig er boligen å bo i, her vil jeg trives. Alt arbeide som dere gjør før fotografering er med på å fremme salget av deres bolig!

STYLING AV UTEOMRÅDE:
Her er det viktigst å få rydde opp, fjern sykler, akebrett, stygge søppel spann, hage slanger, stiger og gamle blomster potter. Om våren eller sommeren så sett ut nye blomster i fine potter, har du hage så rydd opp og få ut nye planter, legge puter i hagemøbler slik som på terrassen, samme prosedyre her og med vinglass og frukt på bordet. Finn frem et serverings brett med lit kjeks og kaffekopper på bordet i tillegg for å få frem rett stemning også i hagen.
Fasadefoto av huset så er det finest å åpne opp markiser, persienner åpnes og ikke for mye blomsterpotter i vinduene, rydd rundt huset å gjem bort søppelspann, fjern biler og sykler i innkjørselen, rett å slett rydd rundt hele huset. Har dere flaggstang? Ja heis flagget for det blir pent på et fasadebilde.